Sakumaha seueur anjeun terang ngeunaan 10 patung paling kasohor di dunya?


Sakumaha tina 10 patung ieu anjeun terang di dunya?Dina tilu diménsi, patung (Patung) ngagaduhan sajarah sareng tradisi anu panjang sareng ingetan artistik anu euyeub. Marmer, perunggu, kai sareng bahan sanésna dipahat, diukir, sareng dipahat kanggo nyiptakeun gambar artistik visual sareng nyata kalayan rohangan anu tangtu, ngagambarkeun kahirupan sosial sareng nyatakeun perasaan éstétis para seniman, Ekspresi artistik tina cita-cita éstétika.Kamekaran seni patung Kulon parantos ngalaman tilu puncak, nampilkeun gambaran seni lengkep sakumaha anu urang kenal. Éta ngahontal puncak kahijina di Yunani kuno sareng Roma. Tokoh puncak nyaéta Phidias, sedengkeun Renaisans Italia janten puncak kadua. Michelangelo pasti aya inohong puncak dina jaman ieu. Dina abad ka-19, Perancis kusabab Prestasi Rodin sareng lebet puncak katilu.

Saatos Rodin, patung Kulon asup kana era-jaman patung modern. Artis patung nyobian ngaleungitkeun belenggu patung klasik, ngadopsi bentuk ungkapan énggal, sareng ngudag konsép énggal.

Ayeuna, urang tiasa ningalikeun kreasi artistik sareng terobosan unggal jaman ngalangkungan sajarah panorama seni patung, sareng 10 patung ieu kedah dipikaterang.

1

Nefertiti Bust

Dada Nefertiti mangrupikeun potrét dicét umur 3,300 taun didamel tina batu kapur sareng moyok. Patung anu diukir nyaéta Nefertiti, Pamajikan Karajaan Ageung ti firaun Mesir kuno Akhenaten. Umumna dipercaya yén patung ieu diukir ku pemahat Thutmose taun 1345 SM.

Dada Nefertiti parantos janten salah sahiji gambar anu paling loba di Mesir kuno anu paling réproduksi. Éta mangrupikeun paméran bintang di Musium Berlin sareng dianggap salaku indikator éstétis internasional. Patung Nefertiti didadarkeun salaku salah sahiji karya seni anu paling bergengsi dina seni kuno, sabanding sareng topéng Tutankhamun.

"Patung ieu nunjukkeun awéwé anu beuheung panjang, halis bentukna ruku halis, tulang pipi tinggi, irung panjang langsing, sareng biwir beureum sareng imut ngagelenyu. Éta ngajantenkeun Nefertiti mangrupikeun karya seni kuno. Salah sahiji awéwé anu paling geulis. "

Aya di musium anyar di Museum Island di Berlin.

2

Déwi Koswara di Samothrace

Déwi kemenangan di Samothrace, patung marmer, jangkungna 328 cm. Éta mangrupikeun karya asli patung anu kasohor ti jaman Yunani kuno. Éta dianggap salaku khasanah langka sareng panulis henteu tiasa diperiksa.

Anjeunna mangrupikeun gabungan tina karya seni anu kaku sareng lemes dilakukeun pikeun ngélingan éléh Demetrius, anu nalukkeun Samothrace dina perang angkatan laut kuno Yunani, ngalawan armada Raja Ptolemy Mesir. Kira-kira taun 190 SM, pikeun ngabagéakeun raja-raja jeung prajurit anu hasil, patung ieu diadegkeun di hareupeun candi di Samothrace. Nyanghareupan angin laut, Déwi nyebarkeun jangjangna anu saé, saolah-olah anjeunna bade nangkeup para pahlawan anu sumping ka darat. Sirah sareng panangan patung parantos dirobih, tapi awakna anu geulis masih tiasa diungkabkeun ngalangkungan baju ipis sareng lipatan, sumerah kakuatan. Sakabéh patung ngagaduhan sumanget anu luar biasa, anu pinuh ngagambarkeun téma na sareng gambar anu teu tiasa hilap.

Louvre anu aya di Paris mangrupikeun salah sahiji tina tilu harta karun Louvre.

3

Aphrodite of Milos

Aphrodite of Milos, ogé katelah Venus sareng Broken Arm. Éta diakuan salaku patung paling saé diantara patung awéwé Yunani dugi ka ayeuna. Aphrodite mangrupikeun déwi cinta sareng kaéndahan dina mitologi Yunani kuno, sareng salah sahiji ti dua belas dewa Olimpus. Aphrodite sanés ngan ukur déwi séks, anjeunna ogé déwi cinta sareng kageulisan di dunya.

Aphrodite ngagaduhan sosok anu sampurna sareng penampilan awéwé Yunani kuno, ngalambangkeun cinta sareng kaéndahan awéwé, sareng dianggap simbol pangluhurna kaéndahan fisik awéwé. Mangrupikeun campuran kaanggunan sareng pesona. Sadaya tingkah laku sareng basana pantes dijaga sareng dianggo modél A. tapi henteu tiasa ngagambarkeun kasucian awéwé.

Naon panangan Venus anu leungit sareng Broken Arms anu tadina katingalina parantos janten subyek misteri anu paling dipikaresep ku seniman sareng sajarawan. Patung ayeuna aya di Louvre di Paris, salah sahiji tina tilu harta karun.

4

David

Patung perunggu Donatello "David" (k. 1440) mangrupikeun karya munggaran anu ngahirupkeun deui tradisi kuno patung buligir.

Dina patung éta, inohong Injil ieu sanés mangrupikeun simbol konsép deui, tapi hirup, daging sareng kahirupan getih. Pamakéan gambar buligir pikeun ngaéksprésikeun gambar agama sareng nekenkeun kaindahan daging nunjukkeun yén karya ieu ngagaduhan tonggong penting.

Nalika Raja Herodes Israél ngarajaan dina abad ka-10 SM, urang Pelisti nyerang. Aya saurang prajurit anu namina Goliath, anu jangkungna 8 méter sareng ngagandengan halberd ageung. Urang Israil wani ngalawan 40 poé. Dina hiji dinten, Daud ngora angkat nganjang ka lanceukna anu nuju tentara. Anjeunna nguping yén Goliath janten dominan sareng ngaraoskeun harga diri. Anjeunna keukeuh yén Raja Herodes satuju kana aibna pikeun kaluar sareng maéhan urang Israil di Goliat. Herodes teu tiasa nyungkeun éta. Saatos Daud kaluar, anjeunna ngagorowok teras nabrak sirah Goliath ku mesin aisan. Raksasa anu reuwas murag kana taneuh, sareng Daud narik pedangna seukeut sareng neukteuk sirah Goliath. David kagambar salaku budak angon imut dina arca éta, nganggo topi angon, nyepeng pedang dina panangan katuhu, sareng nincak sirah Goliath anu dipotong handapeun sampéanna. Ekspresi dina rautna leueur sapertos na sigana rada reueus.

Donatello (Donatello 1386-1466) mangrupikeun generasi mimiti seniman Renaisans Awal di Italia sareng pamahat paling luar biasa ti abad ka-15. Patung éta ayeuna aya di Galeri Bargello di Florence, Italia.

5

David

Patung "David" diciptakeun dina awal abad ka-16. Patung jangkungna 3,96 méter. Éta mangrupikeun karya wawakil ti Michelangelo, master of Renaissance patung. Éta dianggap salaku salah sahiji patung manusa lalaki anu paling reueus dina sajarah seni Kulon. Gambaran Michelangelo tina sirah Daud ngalieuk sakedik ka kénca sateuacan perang, panonna neuteup ka musuh, panangan kénca na nyepél kana taktak, panangan katuhu na drooped alami, tinju na rada clenched, penampilan na tenang, nunjukkeun katenangan Daud , kawani sareng kayakinan ngeunaan kameunangan. Aya di Akademi Seni Rupa Florence.

6

Patung Liberty

Patung Liberty (Patung Liberty), ogé katelah Liberty Enlightening The World (Liberty Enlightening The World), mangrupikeun kado ulang taun ka-100 Perancis ka Amérika Serikat dina 1876. Patung Liberty réngsé ku patung Perancis anu kawéntar Bartholdi dina 10 taun. Lady Liberty diasah ku pakean ala Yunani kuno, sareng makuta anu anjeunna anggo ngalambangkeun tujuh puncak tujuh buana sareng opat sagara di dunya.

Déwi nyepeng obor ngalambangkeun kabébasan dina panangan katuhu na, sareng panangan kénca na nyepeng "Déklarasi Kamerdekaan" terukir tanggal 4 Juli 1776, sareng handapeun sampéanna aya kétang rusak, rengkuh sareng ranté. Anjeunna ngalambangkeun kabébasan sareng bebas tina konstitusi kezaliman. Éta réngsé sareng diumumkeun tanggal 28 Oktober 1886. Struktur internal patung beusi tempa didesain ku Gustave Eiffel, anu teras ngawangun Menara Eiffel di Paris. Patung Liberty jangkungna 46 méter, kalayan dasar 93 méter sareng beuratna 225 ton. Dina 1984, Patung Liberty didaptarkeun salaku warisan budaya dunya.

7

Pamikir

"The Thinker" ngawangun lalaki kerja anu kuat. Raksasa ditekuk, tuur dibéngkokeun, leungeun katuhuna ngagulkeun gado, cicingeun ningali tragedi anu kajantenan di handap. Paneuteupna jero sareng polah ngegel tinju ku biwir na nunjukkeun suasana anu nyeri pisan. Inohong patungna buligir, sareng cangkéngna rada sujud. Leungeun kénca disimpen sacara alami dina tuur kénca, suku katuhu ngadukung panangan katuhu, sareng panangan katuhu dicandak tina patung gado anu ngajajar. Tungkul dikepetan diteken kana biwir. Éta pisan pas. Dina waktos ieu, otot na tonjolan saraf, nembongkeun garis lengkep. Sanaos gambar patungna tetep, sigana nunjukkeun yén anjeunna ngalakukeun padamelan luhur kalayan éksprési anu solem.

"The Thinker" mangrupikeun modél dina sistem karya Auguste Rodin sacara umum. Éta ogé mangrupikeun réfléksi sareng réfléksi tina prakték seni gaibna. Éta ogé mangrupikeun cerminan pangwangunan sareng integrasi sistem pamikiran artistik manusa-Rodin urang Kasaksian.

8

Anjing balon

Jeff Koons (Jeff Koons) nyaéta seniman pop Amérika anu kawéntar. Dina 2013, anjing balon na (jeruk) didamel tina stainless steel dilapis transparan, sareng Christie sanggup netepkeun harga rékor $ 58,4 juta. Koons ogé nyiptakeun vérsi sanés dina warna biru, magenta, beureum sareng konéng.

9

lancah

Karya anu kawéntar "Spider" ku Luis Bourgeois jangkung langkung ti 30 kaki. Anu matak nyaéta patung anu lancah ageung aya hubunganana sareng indung seniman nyalira, anu tukang ngalereskeun karpét. Ayeuna, patung lancah anu urang tingali, katingalina rapuh, suku panjang, gagah ngajaga 26 endog marmer, saolah-olah éta bakal murag langsung, tapi ogé hasil ngahudangkeun rasa sieun masarakat, lancah mangrupikeun penampilan anu teras-terasan Téma na aya lancah patung di 1996. Patung ieu aya di Museum Guggenheim di Bilbao. Luis Bourgeois kantos nyarios: Langkung sepuh jalmi, langkung pinter.

10

Pahlawan Terracotta

Saha anu nyiptakeun Terracotta Warriors sareng Kuda Qin Shihuang? Diperkirakeun henteu aya jawaban, tapi pangaruhna kana generasi seni saterusna masih kénéh aya ayeuna sareng parantos janten trend mode.


Pos waktos: Okt-12-2020