Para demonstran Inggris narik patung arca padagang budak abad ka-17 di Bristol

ee

LONDON - Patung padagang budak abad ka-17 di kota kidul Inggris Bristol ditarik ku demonstran "Hideung Lives Matter" dinten Minggu.

Cuplikan dina média sosial nunjukkeun démonstran nyaring inohong Edward Colston tina tangkal na nalika protés di pusat kota. Dina pidéo anu salajengna, demonstran katingali ngalungkeunana ka Walungan Avon.

Patung perunggu Colston, anu damel pikeun Royal African Company sareng teras janten MP Tory pikeun Bristol, parantos ngadeg di pusat kota ti saprak 1895, sareng parantos janten bahan kontropérsi dina taun-taun terakhir saatos para pamirsa nyatakeun yén anjeunna henteu kedah masarakat awam. diaku ku kota.

Protéster John McAllister, 71 taun, ngawartoskeun média lokal: "Lalaki éta padagang budak. Anjeunna bageur ka Bristol tapi éta dina tonggong perbudakan sareng éta leres-leres hina. Éta ngahina ka jalma-jalma di Bristol. ”

Pengawas pulisi lokal Andy Bennett nyatakeun sakitar 10.000 urang parantos ngiringan démo Hideung Lives Matter di Bristol sareng mayoritas ngalakukeun éta "damai". Nanging, "aya sakumpulan jalma leutik anu jelas-jelas ngalakukeun tindakan karusakan kriminal dina nurunkeun patung caket Bristol Harbourside," saur anjeunna.

Bennett nyarioskeun panyilidikanan bakal dilakukeun pikeun ngaidentipikasi anu terlibat.

Dinten Minggu, puluhan rébu jalma ngiringan dinten kadua protés anti-rasisme di kota-kota Inggris, kalebet London, Manchester, Cardiff, Leicester sareng Sheffield.

Rébuan jalma ngariung di London, seuseueurna nyumbang panutup raray sareng seueur anu nganggo sarung tangan, dilaporkeun BBC.

Dina salah sahiji protés anu kajantenan di luar kedutaan AS di London tengah, para demonstran turun ka hiji tuur sareng angkat tinju di awang-awang di tengah nyanyian "tiiseun nyaéta kekerasan" sareng "warna sanés kajahatan," saur laporan.

Dina démo anu sanés, sababaraha demonstran ngayakeun tanda anu nunjukkeun coronavirus, kalebet anu dibaca: "Aya virus anu langkung ageung tibatan COVID-19 sareng disebat rasisme." Démonstran tuur bari tiiseun samentawis menit sateuacan nyebatkeun "henteu kaadilan, teu perdamaian" sareng "kahirupan hideung masalah," saur BBC.

Protes di Inggris mangrupikeun bagian tina gelombang demonstrasi sadunya anu dipicu ku pembunuhan pulisi George Floyd, urang Afrika Amérika anu henteu nganggo senjata.

Floyd, 46 taun, pupus dina 25 Méi di kota Minneapolis AS saatos perwira pulisi bodas tuur dina beuheung na ampir salapan menit bari diborgol nyanghareup ka handap sareng sababaraha kali nyarios yén anjeunna henteu tiasa ngambekan.


Waktos Post: Jul-25-2020