Mana ti 20 patung kota anu langkung kreatif?

Unggal kota ngagaduhan seni publik nyalira, sareng patung kota di gedong anu rame, di halaman rumput kosong sareng taman jalan, masihan bentang kota salaku panyangga sareng kasaimbangan dina ramé. Naha anjeun terang éta ieu 20 patung kota tiasa janten mangpaat upami anjeun ngempelkeunana di pikahareupeun.

The patung tina Kakuatan Alam " di kota-kota utama di sakumna dunya didesain ku seniman Italia Lorenzo Quinn. Quinn diideuan ku karuksakan lingkungan bumi saatos topan, sareng ngadamel parunggu, stainless steel sareng aluminium patung dina Kakuatan Alam séri . Ieu mangrupikeun "Kakuatan Alam" di London.

Artis Perancis Bruno Catalano nyiptakeun Les Voyageurs (Les Voyageurs) di Marseilles, Perancis. Patung nyumput bagian penting dina awak manusa, sareng rasana siga aranjeunna nembé nembus hiji torowongan waktos, sareng bagian anu leungit ngan ngahudangkeun jalma Émutan yén unggal palancong teu tiasa ngahaja ninggalkeun rohangan anu ageung pikeun imajinasi nalika anjeunna angkat ti bumi na. Sareng bagian anu teu aya tina patung ngagambarkeun haté anu diabaikan ku jalma modéren?

Patung Kafka didesain ku pematung Céko Jaroslav Róna dumasarkeun kana hiji adegan dina novél munggaran Kafka “America” (1927). Dina rally a, calon politik naék Dina taktak buta. Di 2003 patung éta réngsé di Dusny Street di Prague.

Kaseueuran karya Louise Bourgeois (1911-2010) ngahasilkeun timburu, amarah, sieun sareng budak leutik sorangan anu nyeri kana panon masarakat ngaliwatan karya. "Maman" (Lancah) payuneun Museum Guggenheim di Bilbao, Spanyol. Lancah 30-suku jangkung ieu ngalambangkeun indungna. Anjeunna yakin indungna pinter, sabar sareng beresih sakumaha lancah.

Gerbang Awan anu didesain ku seniman Inggris Anish Kapoor mangrupikeun patung lonjong 110 ton, ogé biasa dikenal salaku polong, ayana di Taman Milénium Chicago. Diideuan ku merkuri cair, patung kasebut panjangna 66 kaki sareng jangkungna 33 kaki. Mangrupikeun patung kota anu kasohor di Chicago.

Dina 2005, di sisi wétan Danube di Budapest, sutradara pilem Can Togay sareng pematung Gyula Pauer nyiptakeun "Sapatu ku Danube" kanggo memperingati pembantaian ratusan urang Yahudi Hungaria ti 1944 dugi ka 1945. Sateuacan pembantaian, urang Yahudi nempatkeun sapatu na di tebing walungan, tapi saatos tembakanana, awakna dipelak langsung ka Danube.

Gambar Nelson Mandela kawéntar. Patung caket Howick di Afrika Kidul didamel ku seniman Afrika Kidul Marco Cianfanelli.

Patung baju pincang anu dirancang ku pematung Swédia Klas Oldenburg perenahna caket Aula Kota Philadelphia.

"Digital Dougca" (Digital Dougca) geulis atanapi anéh, éta sadayana di Vancouver ningali ka palabuhan sareng pagunungan Cypress Park. Patung ieu diwangun ku baju waja, baju aluminium sareng batu hideung bodas, ngajantenkeun tempat anu saé pikeun turis sareng warga lokal nyandak poto.

Kembang balon (beureum) disetél di World Trade Center anyar di New York City.

Patung perunggu kuda liar di Las Vegas, buatan Robert Glenn, nunjukkeun penampilan salapan kuda liar anu lumpat dina cai.

Patung di payun Perpustakaan Nasional di Melbourne, Australia, hartosna runtuhna peradaban sareng dina waktos anu sasarengan nunjukkeun pondokna kanyataan.

"The Knotted Gun" aya di gigireun Markas PBB di New York. Patung ieu ngagambarkeun harepan pikeun dunya anu henteu telenges.

Pamasangan sirah logam ieu aya di Prague sareng mangrupikeun salah sahiji karya David Sini. Bédana patung ieu nyaéta tiasa muterkeun sadaya lapisan stainless steel 360 derajat ngalangkungan Internét, sareng nalika dijajarkeun kadang-kadang, sirah ageung tiasa didamel. Pagawean na mangrupikeun integrasi seniman kendali mékanis sareng téknologi komputer sareng seni.

Naon jinis pamikiran patung ieu dua puluh kaki-panjang di Philadelphia nganyatakeun seniman? Singkirkeun sadaya halangan, urang kedah…

Patung ieu ayana di luar Museum Pompidou Museum Seni Modern. Dirancang ku seniman Perancis Cesar Baldaccini, éta nyayogikeun salah sahiji téma karesepna, ngagambarkeun fantasi manusa, sato sareng serangga.

Dirancang ku seniman Hungaria Ervin Loránth Hervé, halaman rumput ageung diangkat sareng patung ageung sigana naék tina taneuh. Patung éta aya di luar Pasar Seni Budapest.

Impian Alberta mangrupikeun patung karya seniman Spanyol Jaume Plensa. Pagaweanna sacara politis pisan, sareng seueur jalma sigana gaduh pendapat anu béda kana hartos anu leres. Nanging, ieu anu ngajantenkeun seni Plensa istiméwa, sabab inspirasi pikeun komunikasi anu teu aya sateuacanna.

Pagawean pematung Singapura Chong Fah Cheong (nami Cina: Zhang Huachang). Patung éta ngagambarkeun waktos sakolompok budak luncat ka Walungan Singapura. Grup patung ieu perenahna di Jembatan Cavenagh, teu jauh ti Fullerton Hotel.

"Sendok sareng Céri" di Taman Patung Minneapolis mangrupikeun desain anu saé sareng pikaresepeun di kebon, sareng éta ogé asup akal dina dua tungtung batang céri hideung. Pahatung masihan fungsi nyemprot cai pikeun ngajaga céri pangaruhna salawasna éndah.


Pos waktos: Okt-16-2020